Försäkring på mobil – Så gäller hemförsäkringen

Dagens hemförsäkring täcker många olika saker, från skador på hemmet till hushållsapparater, skadedjur och reparationer. Många tar dock för givet att hemförsäkringen ska täcka mobiltelefonen om den går sönder eller försvinner. Men täcker verkligen hemförsäkringen borttappade, stulna eller trasiga mobiler?

Många ställer sig den här frågan först när de faktiskt blivit av med mobiltelefonen eller att den gått sönder – det är då ofta försent för att rädda sitationen. Är detta du så får jag be dig att förbereda dig för ett dystert besked.

Den bittra sanningen är att hemförsäkringen inte som standard täcker mobiltelefoner, men att vissa försäkringsbolag täcker mobiltelefonen under vissa omständigheter. Om du till exempel har tappat bort din telefon och ringer upp ditt hemförsäkringsbolag kan den mycket väl ingå i försäkringen, men bara om den har tagits med i hemförsäkringen i förväg.

Täcks en skadad/stulen/borttappad mobiltelefon av mitt försäkringsbolag?

Det du måste göra för att bli varse om mobiltelefoner täcks av just din hemförsäkring är att läsa igenom de villkor du godkände när du tecknade hemförsäkringen.

Välj ett försäkringsbolag som täcker mobiltelefonen

Det är viktigt att du väljer ett försäkringsbolag som kan tänka sig att täcka din telefon. Du måste lista alla värdesaker för hemförsäkringen och du bör se till att inkludera din mobiltelefon på denna lista när du börjar jämföra hemförsäkringar, detta drar ofta upp premien en del – och vissa anser att denna premie-höjning inte är värt mödan. Däremot sticker ofta mobiltelefoner iväg i pris nuförtiden, så i vissa fall kan det vara värt att försäkra din mobiltelefon. Det är upp till dig.

Vi håller tummarna att allt löser sig för dig – om inte kan det vara dags att byta försäkringsbolag till ett som täcker elektronik (speciellt bra för dig med barn, eller du som är lite klumpig!)

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *