Hedvig Hemförsäkring recension & omdöme 2023

Testvinnare
  • Personligt service-team
  • Enkel skadeanmälan
  • 10x så nöjda kunder
Fast självrisk
1 500 kr
Lösöre upp till
1 000 000 kr
Personskydd
Ja
Information om Hedvig Hemförsäkring
Pris: Anpassat för dig
Rabatt: För studenter
Trustpilot: 4,8
Betalning: Autogiro
Ersättning för: Stöld av cykel, mobil, smycken och klocka
Rättsskydd Maxersättning 250 000 kr
Skydd & tillägg från Hedvig Hemförsäkring
Rättsskydd: Upp till 250 000 kr
Reseskydd: 45 dagar
Personskydd: Ja
Ansvarsskydd: Ja
Andra tillägg: Olycksfall
Val: Hyresrätt, bostadsrätt, villa, student

Vårt omdöme av Hedvigs hemförsäkringar

Försäkringar är ett område som många tycker är bökigt. När man ska välja försäkringsbolag är det av stor vikt att bland annat se över företagets rykte, hantering av ärenden och hur tillmötesgående företaget är på det stora hela. Om du råkar ut för olycksfall eller sjukdom så vill man att allt ska gå så snabbt och smidigt som möjligt att kontakta dem, hantera ärenden och få utbetalning.

Försäkringsbolaget Hedvig tjänar inte pengar på det traditionella sättet. Man har helt enkelt tagit bort frestelsen att behålla medlemmarnas pengar istället för att betala ut dem. 75 procent av månadsavgiften går till att täcka medlemmarnas skadeanmälningar. De återstående 25 procenten går till att förbättra deras försäkring och göra upplevelsen enklare. Om det finns pengar kvar vid slutet av året doneras de till välgörenhet.

Hedvig bostadsrättsförsäkring

Hur vi bor skiljer sig från fall till fall men en bra försäkring ska inte vara beroende på var du bor. När du har en bostadsrättsförsäkring från Hedvig sköts allt enkelt via en app så du slipper allt krångligt pappersarbete.

Ersättning Hedvig bostadsrättsförsäkring

Hedvigs Hemförsäkring för bostadsrätt skyddar dig bland annat mot om din bostadsrätt eller privata egendom skulle gå förlorad eller skadas täcker försäkringen kostnader i och med detta. Nedan följer ett axplock av vad som ingår i Hedvigs Bostadsrättsförsäkring.

Vattenläcka – Till exempel vid läckage från kyl/frys.

Inbrott och skadegörelse – Ersättning vid inbrott eller skadegörelse i din bostadsrätt oavsett om det är i källaren, lägenheten eller vinden.

Stöldskydd – Ersättning för stöld eller skadegörelse på dina saker, gäller både om du är hemma eller på resande fot.

Rättsskydd – Advokatkostnader ersätts vid tvister som prövas i tingsrätt, hovrätt eller Högsta Domstolen.

Skador eller olyckor på resa – Ersätter försvunnet bagage samt hemresa vid ex. krig eller naturkatastrof.

Vitvaror – Ersättning av vitvaror/hushållsmaskiner. Ersätter även livsmedelsvaror som blivit förstörda till följd av strömavbrott.

Drulle – Ersätter oförutsedd skada eller händelse om du till exempel tappar datorn.

Bostadsrättstillägg – Tilläggsförsäkring till Hedvig hemförsäkring som ersätter skador på ytskikt och fast inredning i en bostadsrätt.

Hedvig hyresrättsförsäkring

Oavsett om det är ditt namn står på hyreskontraktet eller om du hyr i andra hand är det viktigt att dels ha en försäkring och att försäkringen är giltig. Med Hedvigs hemförsäkring för hyresrätt har du ett omfattande skydd för dig och dina saker oavsett om det rör sig om brand på grund av en överhettad mobilladdare eller ett misslyckat försök att fritera pommes frites.

Ersättning Hedvig hyresrättsförsäkring

Några av fördelarna är till exempel att du har kostnadsfri drulleförsäkring, ett bra pris på hemförsäkringar och ett genomgående bra försäkringsskydd utan bindningstid.

Villkor på Hedvig hemförsäkring hyresrätt

Försäkringen för hyresrätt gäller egendom som du äger, hyr eller lånar och som du använder privat. Försäkringen gäller för dig som är försäkringstagare. Dessutom gäller den för de som är folkbokförda på din adress förutsatt att de också regelbundet bor hos dig. Den gäller även för pengar som du äger, värdehandlingar som du äger, fast inredning (hit räknas också inglasning av balkong och uterum inklusive tak samt markis) som du äger i bostadsrättslägenheten om egendomen enligt lag är lös egendom och skadan inte kan ersättas från annat håll.

Självrisk med Hedvig hemförsäkring

Hos Hedvig ligger självrisken på 1 500 kronor.

Hedvig försäkring kontakt

Enklast kommer du i kontakt med Hedvig direkt i appen. Där gör du skadeanmälan direkt, var du än befinner dig. Men det finns naturligtvis andra kontaktvägar också. Man har en generell svarstid på 6 minuter och 14 sekunder vilket väger tydligt på plussidan, då man vanligtvis kan få vänta länge på att få hjälp hos andra försäkringsbolag.

Telefonnummer till Hedvig

Skadeanmälan och kundtjänst: 010-45 99 200

Öppettider vardagar 09:00-16:00.

E-post

Vill du skicka in din skadeanmälan gör du det till [email protected] har du övriga frågor mailar du [email protected] om du har några frågor. Vanligtvis får du svar inom 24 timmar. 

Chatt

På hemsidan kommer du i kontakt med bolaget via en chattfunktion där du får svar under öppettider. Övrig tid skapas ett meddelande att skicka iväg. 

Besöksadress

Besöksadressen är Valhallavägen 117 K i Stockholm men då de flesta ärenden sköts via appen kommer du inte behöva besöka dem. Det går snabbt och smidigt att fixa allt själv. 

Hedvig AB Alla bolag

https://www.allabolag.se/5590930334/hedvig-ab

Vanliga frågor om Hedvig hemförsäkring

Är Hedvig hemförsäkring bra?

Hedvig hemförsäkring är en bra och heltäckande försäkring som passar de flesta. Att Hedvigs

Betyg på Trustpilot ligger högt talar ett tydligt språk, Hedvig erbjuden en bra hemförsäkring. Av 881 recensioner hamnar poängen på 4,7/5.

Vad ingår i Hedvig hemförsäkring för hyresrätter?

Fördelen med försäkringar hos Hedvig är att dom täcker mycket trots det låga priset. Hedvig ligger nämligen i toppen av billigast hemförsäkring för hyresrätt. Flera hemsidor som jämför försäkringsbolag och deras olika tjänster har utnämnt Hedvig till bästa hemförsäkringen 2023.

Eldsvåda – ersättning för brand- och rökskador i hyresrätt.
Vattenläcka – läckage i lägenheten.
Oväder – om dina saker blir förstörda vid till exempel översvämning, storm eller kyla finns möjlighet till ersättning.
Inbrott – skadegörelse eller inbrott i din bostad även om det gäller vinds- och källarutrymmen.
Stöld och skadegörelse – stöld och skadegörelse i eller utanför hemmet.
Ansvarsskydd – har du orsakat skada på en person eller tillhörigheter och krävs på skadestånd kan du få ekonomisk hjälp med till exempel förhandling och även rättegångskostnader.
Rättsskydd – Hamnar du i rättslig tvist kan du ha rätt till ersättning.
Skador eller olyckor på resa – reseskydd i 45 dagar för bland annat evakuering vid krig eller epidemi. Skyddet kan förlängas till 90 dagar.
Överfallsersättning – gäller bland annat om du utsätts för grovt våld i någon form.
Sjuk på resa – om du eller någon närstående drabbas av akut eller allvarlig sjukdom, är i behov av läkarvård kan ersättning fås.
Vitvaror – kompensation om hushållets maskiner går sönder på grund av exempelvis kortslutning eller överspänning.
Drulle – ersättning vid oförutsedd och plötslig händelse. Till exempel om du tappar bort din telefon.

Hur anmäler jag en skada hos Hedvig?

När du ska göra en skadeanmälan till Hedvig försäkringar finns det några olika alternativ för att något ska passa dig vid det tillfället. Skicka e-post till [email protected], gör anmälan i Hedvig-appen. Fördelen med detta är att pengarna betalas ut inom några minuter, ring 010-45 99 200 eller anmäl försäkringsskada via chatten på Hedvigs hemsida.

Om du blir allvarligt sjuk på resan ska du kontakta Hedvig Global Assistance på telefonnummer 45 38 48 94 61.

Hur byter jag försäkringsbolag?

Om du redan har en hem- och bostadsrättsförsäkring fyller du i ansökningsblanketten på hemsidan, där anger du vilket försäkringsbolag du har idag samt vilket datum du vill att försäkringen ska starta hos Hedvig. Hedvig sköter allt med att säga upp din aktuella försäkringen hos det andra bolaget. 

Ska jag behålla min bostadsrättsförsäkring med Hedvig vid uthyrning i andra hand?

Det är en stark rekommendation att behålla bostadsrättstillägget vid uthyrning av din lägenhet i andra hand.

Finns det rabattkod till Hedvig?

Det fina med Hedvigs försäkringar är att man har ett så kallat referral-koncept. Det går helt enkelt ut på att om du tipsar vänner eller släktingar om Hedvig och de sedan gör ett aktivt val och tecknar försäkring där får du rabatt och den du tipsat får motsvarande rabatt på sin försäkring. 

Vilken är bäst: Hedvig vs. Folksam?

Med knappa 3 år som aktiva i försäkringsbranschen har Hedvig snabbt blivit ett av de mest omtyckta försäkringsbolagen med allsidiga och bra försäkringar. Folksam å sin sida har betydligt fler år i branschen och 

Vad tycker Flashback om Hedvig hemförsäkring?

Generellt är inte forumet Flashback känt för att vara positiva till nya saker eller höja saker till skyarna. Men när de värsta aktörerna fått kasta ur sig sin ilska visar det sig att flera faktiskt är riktigt nöjda och tycker det verkar bra. 

Erbjuder Hedvig hemförsäkring till studenter?

Ja, det finns en speciell försäkring för studenter. Om du har ett mecenatkort får du dessutom 1 kostnadsfri månad.  Det ger ett omfattande skydd, har ingen bindningstid och drulleförsäkring ingår utan extra kostnad. 

Hur säger man upp Hedvig?

Om du vill avsluta försäkringen hos Hedvig så kontaktar du kundtjänst via telefon eller mail.

Vad kostar hemförsäkring med Hedvig?

Det går inte att säga att en försäkring kostar exakt si eller så för alla. Vi har alla olika förutsättningar. Vad en försäkring kostar varierar och baseras bland annat på var man bor, hur gammal man är, hur många man är i hushållet. På Hedvigs hemsida kan man enkelt ansöka om ett prisförslag utan att du förbinder dig till något.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *