Borttappad bilnyckel – Så gäller hemförsäkringen

Människor låser sig själva ute ur sina bilar av alla möjliga skäl. Täcker hemförsäkringen förlorade bilnycklar om nyckelknippan försvinner? Svaret på den frågan är både ja och nej. Tyvärr finns det många faktorer som avgör om förlorade bilnycklar täcks av din försäkring eller inte.

Detta gäller främst om du har reservnycklar på dig när du tappar bort dem, till skillnad från om du låser bilen med tryckknapp. Så länge du har tillgång till minst en fungerande nyckelknippa till din bil kommer förlorade nycklar sannolikt att täckas av de flesta vanliga hemförsäkringar. Vissa tjänster kan dock behövas läggas ut på en låssmed, så det kan leda till en extra avgift som hemförsäkringen inte täcker.

Hemförsäkringen kan täcka nycklarna baserat på modell

När det gäller förlorade bilnycklar för bilar med standardstart med tryckknapp och äldre modeller täcks förlorade nycklar inte alltid av hemförsäkringen. Om du har förlorat dessa typer av nycklar och behöver låsa upp ditt fordon kan normala låssmedstjänster tillämpas. Priset för förlorade bilnycklar varierar beroende på faktorer som bilens märke och modell och hur komplicerad låssystemet är.

Borttappade bilnycklar kan bli en dyrköpt läxa

Det är viktigt att notera att det är mycket dyrt att ersätta förlorade bilnycklar oavsett vilken typ av bil du har. Därför är det alltid bra att fråga ”Täcker hemförsäkringen förlorade bilnycklar?” redan innan olyckan är framme.

På grund av den höga kostnaden för förlorade bilnycklar, kommer många människor att vända sig till sin hemförsäkring i förtvivlan först när olyckan är framme. Dessvärre så är det många som får ett dystert besked från sitt försäkringsbolag, då borttappade bilnycklar inte är något som ofta inte täcks av hemförsäkringen.

Det är rekommenderat att jämföra priser och täckning för förlorade bilnycklar och andra värdesaker innan du tecknar en ny försäkring. Så att det slipper bli en dyr läxa för dig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *